Od uzorkovanja do KKS/DKS za manje od 50 sekundi

Nova generacija Medonic M32 serije hematoloških brojača nezaobilazna je tehnologija koja ponosno drži svoje mjesto u ponajboljim laboratorijima. I kod vas ima mjesta za ovu inovativnu tehnologiju.

Tri od četiri nova Medonic M32 brojača uključuju patentirani MPA mikropipetni adapter. MPATemeljen na jednostavnom ubodu prsta, uzorka uzetog direktno od pacijenta omogućava ovom analizatoru titulu vjerojatno najbržeg hematološkog brojača na svijetu danas.

Jednostavno lancetom ubodemo prst, kapilaritetom navučemo krv u mikro kapilaru (20 μl), postavimo kapilaru s uzorkom u adapter te adapter gurnemo u analizator. Za manje od minute kompletna KKS/DKS prikazuje se na ekranu u boji. Nije potrebna nikakva priprema, razrjeđenje, vakumska eprueta ili igla.

Video: mikrokapilarni adapter

Kako je kapilarno uzorkovanje praktički bezbolno, MPA je idealan način za uzorkovanje kod djece. Za darivatelje krvi idealan je za brzu analizu KKS/DKS prije samog darivanja krvi. Također i čuva venu za samo darivanje.

Preuzimanje prospekta (download)

Grafičko sučelje ugodno za upotrebu.

Novo korisničko sučelje bez dvojbe je najvidljivija novost i najbolje prihvaćena značajka na novom M-32 analizatoru. Jednostavnost upotrebe i novi ekran položen u pejsažni položaj zaista je velik i značajan iskorak. 7’’ velik ekran, osjetljiv na dodir omogućava razlučivost od 800×480 točaka WVGA u boji.ekran2
Različiti načini pregleda, svaki optimiziran za različite situacije olakšava upotrebu u rutini. Najčešći način pregleda je ”klasičan” koji prikazuje parametre i krivulje za pojedinu analizu. Drugi način pregleda je način koji prikazuje parametre s grafičkim prikazom u boji na kojem se vrlo brzo vidi patologija odn. odstupanje od referentnih intervala na određenim parametrima.

Komunikacija i povezivanje kao nikada prije.

Bolja povezivost i napredni komunikacijski protokoli omogućavaju korisnicima dijeljenje rezultata i kontrolnih rezultata sa zainteresiranim stranama. Nova generacija Medonic M32 upremljena je tehnologijom koja odgovara na suvremene zahtjeve komunikacije. Mogućnosti su dostupne za različite priključke kao što su printeri, tipkovnice, barkod čitači, USB štapići i sl. usbNapredna komunikacija uključuje novi HL7 industrijski protokol koji je sada dostupan uz prethodni XML protokol. LIS povezivanje čini se putem eternet priključka. Nadalje, ova napredna povezivost je vrlo jednostavna za upotrebu, USB priključak se nalazi na prednjoj strani analizatora.

Intuitivan softver pojednostavljuje i ubrzava posao.

Snažan novi softver Medonic M serije postavlja analizator ispred automatiziranog procesa hematološke analize, pojednostavljujući pritom radne procese i pruža korisniku bolju kontrolu nad uzorcima pacijenata i arhivi rezultata. ID broj povećao se na ukupno mogućih 50 znakova a memorija je proširena na 50.000 analiza. Sistem izbornika je ujedno jednostavan za ucenje kao i jednostavan za korištenje.

Politika koncepta ukupne kvalitete (Total Quality Concept)

Medonic M-serija M32 hematoloških brojača je dio sveukupnog koncepta cjelokupne kvalitete koja podrazumjeva analizatore, reagense, kontrolu kvalitete i uslugu – neraskidiv lanac know-how nasljeđa vrhunske tehonologije za hematološke analize.

Popis parametara

WBC, LYM, MID, GRAN, LYM%,MID%, GRAN% RBC, MCV, HCT, PLT, MPV,
HGB, MCH MCHC, RDW% RDW, PCT, PDW%, PDW, P-LCR,P-LCC

Linearnost parametara
PLT: 10–1800 × 109/L
RBC: 0.30–7.00 × 1012/L
WBC: 0.20–130.0 × 109/L
HGB: 20–240 g/L

Volumen uzorka

Epruveta (OT): 110 µL
Kapilara (MPA): 20 µL

Video: pregled modela i način upotrebe

Odaberite model najprikladniji Vašim potrebama:


 Medonic M32M mikser i mikrokapilarni adapter

Medonic M32M


Medonic M32C cap piercing dodatak za uzimanje uzoraka bez otvaranja epruveta. Medonic M32C


Medonic M32S Walk Away model uključuje sampler s 2×20 uzorakaMedonic M32S


Medonic M32B. Ako vam mikrokapilarni adapter nije potreban. Medonic M32B