EXIGO H400 HEMATOLOŠKI SISTEM

Prepoznaju ga veterinari diljem svijeta zbog pouzdanih i točnih analiza krvi.

Exigo je odabir iz želje za profesionalnom uslugom.

 • Dizajniran od početka za veterinarsku upotrebu
 • Potrebna je svega jedna kap krvi – idealno za male životinje
 • Točni rezultati za manje od minute
 • Najbolji sistem za korisnika i životinje o kojima skrbe
 • 12 instaliranih životinjskih profila + kanali za dodatni unos
 • Automatizirano čišćenje plus prevencija začepljenja ugrušcima
 • Reagensi se jednostavno izmjenjuju

Ljudski način za brigu o životinjama.

Veterinari male prakse opredijeljeni su očuvanju zdravlja svojih pacijenata i uvijek traže rješenja koja nude optimalne rezultate. Kod hematoloških brojača to znači točne rezultate, pouzdanost analizatora i profesionalni pristup kod posebnih potreba nekih pacijenata. Exigo hematološki brojač u veterini isporučuje sve te značajke.

Exigo je odabir iz želje za profesionalnom uslugom.

Sistem bez održavanja, čišćenje je  automatizirano

Exigo ne treba periodično korisničko održavanje. Uključuje automatizirano čišćenje te stoga nema bojazni od nedostupnosti analizatora.exigo_benefits_autoclean

Napredna 4 dijelna diferencijacija leukocita. Kvaliteta rezultata na koju se možete osloniti.

Metoda za mjerenje eozinofila temelji se na posebnom reagensu za mjerenje eozinofila što omogućava 4 dijelnu diferencijaciju leukocita (WBC). Kvalitetna metoda za jedan od najkritičnijih parametara za mjerenje.

Jedna kapljica krvi za analizu.

Rezultati za manje od minute iz kapljice krvi – idealno za male životinje.

Uzorak od 20 µl je sve što trebate kako biste analizirali kompletnu krvnu sliku za manje od minute. Mikrokapilarni adapter na Exigo analizatoru omogućava jednostavno uzorkovanje bez stresa za veterinara i pacijenta.

EXIGO H400 uključuje 12 predinstaliranih životinjskih profila plus jedinstveni mikrokapilarni adapter i ugrađeni mikser za epruvete.

Uzorak od 20 µl je sve što je potrebno za kompletnu krvnu sliku s diferencijalnom za manje od minute. Mikrokapilarni adapter – jedinstvena funkcija među veterinarskim hematološkim brojačima danas je idealna za manje životinje posebice mačke, štence i druge male životinje ili kad imate uzorak sinovijalne tekućine. Uzorkovanje je iznimno jednostavno za sve sudionike. Jednostavno uzimamo uzorak iz ekstremiteta ili šapice, navučemo krv u kapilaru (20 µl), postavimo kapilaru u adapter i gurnemo u aparat. Analiza započinje.

Za manje od minute, rezultat se prikazuje na ekranu osjetljivom na dodir ispred vas. Nema pripreme uzorka, razrjeđivanja uzorka, vakumskih epruveta niti igala. Jednostavnije ne može 🙂

1: Uzimamo uzorak krvi, te navlačimo 20 μl krvi u mikrokapilaru koja sadži K2 EDTA.
mpa_1

2: Postavljamo kapilaru u adapter, te u analizator.

3: Čitamo rezultat s ekrana za manje od minute

Dizajniran isključivo za analiziranje životinjske krvi

Dizajniran u početka za veterinarsku upotrebu, Exigo hematološki sistem bez kompromisa pristupa visokoj kvaliteti analitičkih rezultata uzimajući u obzir korisnika analizatora i životinju o kojima skrbe – od velikih životinja na farmama do najmanjih kućnih ljubimaca. Izdvojimo npr. patentirani mikrokapilarni adapter. Zahvaljujući jedinstvenoj spravi za uzorkovanje, Exigo isporučuje kompletnu krvnu sliku za manje od minute iz svega 20 µl krvi bez vakumskih epruveta, miješanja ili posebne pripreme uzorka.

Uključeno je 12 predinstaliranih životinjskih profila: pas, mačka, konj, tvor, zec, ovca, štakor, miš, svinja, deva i koza.

Pregled značajki EXIGO h-400

 • 4-dijelna diferencijacija leuokcita (WBC diff)
 • 19 parametara uključujući 4-dijelni WBC diff (LYM, MONO, NEUT, EOS)*
 • Dodatni reagens za specifično mjerenje eozinofila i granulocita
 • Vrijeme za mjerenje je 3 minute uključujući 4-dijelni WBC diff*
 • 12 predinstaliranih životinjskih profilnih vrsta
 • Direktna analiza za jako male životinje
 • Rezultati za manje od minute od uzimanja uzorka
 • Prikazani su na visoko kvalitetnom ekranu u boji osjetljivom na dodir razlučivosti 7 ”
 • Program za kontrolu kvalitete plus automatizirano čišćenje
 • 4 reagensa
 • Ugrađen mikser
 • Eksterni bar kod čitač

* Dostupno za pse i konje.

Specifikacije

  tehničke Specifikacije
Parametri: RBC, MCV, HCT, MCH, MCHC, RDW#, RDW%, HGB, PLT, MPV, WBC, LYM#, LYM%, MON#, MON%,GRA/NEU#*, GRA/NEU%*, EOS#, EOS%
 
Ekran: 7” ekran u boji osjetljiv na dodir
Izlazni port: USB
Kapacitet: 53 uzorka na sat
Dimenzije:  395 x 295 x 475 mm
Napredna diferencijacija leukocita: 4-dijelna za psa, mačku, konja

3-dijelna za kravu, tvora, zeca, ovcu, štakora, miša, svinju, kozu i devu

Volumen uzorka: Epruveta ili direktno uzorkovanje s kapilarom sa svega 20 μL krvi
Težina: 18 kg

Exigo – kad se kvaliteta računa

Exigo – veterinarski hematološki sistem uklapa se u svaku veterinarsku praksu. Jednostavan za upotrebu, bez održavanja – isporučuje kvalitetne rezultate za manje od minute.

Automatizirano čišćenje plus prevencija začepljivanja ugrušcima.

Uzorci životinjske krvi ima tendenciju zgrušavanja i na taj način blokira puteve protoka analizatora. Svaki hematološki brojač suočava se s ovim uobičajenim problemom u veterini. Exigo smanjuje rizik začepljivanja na zanemarivi minimum. Sistem sadrži sustav za automatsko ispiranje igle (iznutra i izvana) plus reagense koji uključuju „čistač“ (enzimatski cleaner) koji inhibira ugruške krvi te nakupljanje proteina ili rast bakterija unutar sistema.Automatizacija održava vaš sistem koji je uvijek spreman za upotrebu u vrhunskom stanju.

Komponente bez potrebe za održavanjem

Exigo analizatori ne trebaju redovito korisničko održavanje. Pokretni dijelovi kao što su šprice ili peristaltičke pumpe, koje su dokazani uzrok problema na drugim sistemima su zamijenjeni visoko kvalitetnim komponentama koje nije potrebno održavati niti servisirati kao npr. zakretni ventil (shear valve). Exigo izvodi automatizirano održavanje i testiranje te time doprinosi niskom i predvidivom trošku održavanja.

Napredna diferencijacija leukocita (WBC) omogućuje kvalitetnu informaciju.

Exigo i Exigo eos modeli imaju napredni softver koji uključuje profile za različite životinjske vrste. Svaki profil čini dinamični pristup o načinu kako analizirati uzorak za najtočniji rezultat.

4-dijelna diferencijacija leukocita (WBC) iz životinjske krvi pruža iznimno značajne informacije iako je prepoznato kao problematično područje za mjerenje. Exigo eos nadilazi probleme te poteškoće uključivanjem dodatnog reagensa za specifično mjerenje eozinofila i granulocita. To je omogućilo najtočnije 4-dijelno diferenciranje koje je trenutno dostupno.

Koristite zadane profile i dodajte svoje vlastite profile

Exigo dolazi s instaliranim profilima uz mogućnost dodavanja novih profila. 12 instaliranih profila dolazi u analizatoru: pas, mačka, konj, krava, tvor, zec, ovca, štakor, miš, svinja, deva i koza. Novi profili za dodatne vrste životinja su također dostupni. Unos novih profila je potpuno otvoren te stoga možete kreirati svoj vlastiti profil neke vrste. Ukupno se može definirati 20 profila.

Jednostavna upotreba iz dana u dan

Exigo brojač u veterini ima funkcije koje pojednostavljuju svakodnevnu rutinu. Ugrađen mikser kapaciteta 6 epruveta (različitih volumena) omogućava jednostavno korištenje. Osim toga pravilno miješanje uzoraka preduvjet je točnih rezultata. Ugrađni mikser također ne zauzima dragocjeni prostor na radnoj površini.
Eksterni bar kod čitač omogućava unos informacija u sustav. Čitaju se reagensi, kontrole i kalibratori ali i bar kod čipa životinje sa knjižice radi evidencije životinja u bazi podataka.

Intuitivno grafičko sučelje

Intuitivno grafičko sučelje koristi se putem ekrana u boji osjetljivog na dodir a izbornici su jednostavni za upotrebu. Više je dostupnih prikaza rezultata koje možete odabrati. Prikaz svih rezultata u zelenoj boji prikazuje normalne rezultate a crvenom bojom rezultate koji odstupaju od referentnih intervala. Moguće je pregledati i krivulje zajedno s rezultatima. Kodiranje bojama je omogućilo jednostavan i brz prikaz krvne slike. Na ekranu se nalazi i-tipka. Pritiskom na i-tipku Exigo će vas usmjeriti i preporučiti što je potrebno napraviti s dobivenom krvnom slikom. Ukratko, sve potrebne informacije, jednostavno, razumljivo uz kvalitetan mednadžment podataka i smjernica iz veterinarske hematologije.

Koncept ukupne kvalitete proizvoda

Exigo hematološki brojač dio je sistema ukupne kvalitete koja uključuje: analizator, reagense, kontrolni materijal i servisnu podršku, sve od jednog dobavljača uz dogoročan i stabilan odnos prema korisnicima. Neraskidiv lanac znanja i kvalitete u hematološkim analizama. Mi s vama planiramo dugoročan odnos a na tržištu smo od 1998.

 Učimo zajedno

Uz hematološki brojač Exigo, isporučit ćemo vam hematološki priručnik specifičan za veterinu s prikazom specifičnih životinjskih vrsta te iskazanom razlikom koje pojedine vrste donose. Osim toga, dostupan je i Case Book, knjiga slučajeva koja donosi prikaz normalnih uzoraka psa, mačke i konja te neka specifična klinička stanja za pojedine zabilježene slučajeve. Uz Exigo imat ćete mogućnost kreirati vlastite slučajeve a možda i kreirati neke specifične profile koje nitko do sada još nije kreirao.

Video: Exigo – način upotrebe